Головна Новини Азарт 2021 Азартний бізнес в Україні: як гральні майданчики оминають заборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Азартний бізнес в Україні: як гральні майданчики оминають заборони

Хоча діяльність на деяких гральних платформах є незаконною, вони продовжують працювати

13 грудня 2021, 19:35 comments1413
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що в Україні діє заборона на доступ до деяких гральних майданчиків, серед них є ті, яким вдається його оминати та продовжувати свою діяльність. Одним із таких є PariMatch.

Азартний бізнес в Україні: як гральні майданчики оминають заборони

PariMatch - фото з відкритих джерел

У січні 2020 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про заборону доступу до гральних майданчиків, серед яких, зокрема, сайт букмекерських контор PariMatch та інших онлайн-казино.


"Суд прийняв "накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, що виникають у користувачів мережі інтернет при використанні 59 веб-ресурсів", — йшлося у повідомленні.

Як повідомляли у ЗМІ, кримінальне провадження, в рамках якого наклали арешт, розслідувалося за ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом), ч.2 ст.200 (підробка документів), ч.2 ст.209 (відмивання грошей) ).

11 березня 2021 року Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ), що видає ліцензії, повідомила про скарги на ресурс parimatch.com . У відомстві заявили, що будь-яка діяльність на цій платформі є незаконною.

Однак після цього компанією був створений сайт з аналогічним до  parimatch.com функціоналом, але був прив'язаний до нового домену - pm. ua. Ця платформа згодом одержала ліцензію КРАІЛ.

Азартний бізнес в Україні: як гральні майданчики оминають заборони - фото 2

Втім, обидва сайти як parimatch.com, так і pm.ua продовжують приймати ставки українців.

Зазначимо, За даними профільних інтернет-ресурсів букмекерська компанія "Парі-Матч" заснована в 1994 р. в Україні. Має широку мережу пунктів прийому ставок у більш ніж 30 містах Росії, а також у Білорусі, Молдові та Грузії. Як і більшість букмекерів, компанія має ліцензію Кюрасао, по якій здійснює міжнародну діяльність.

В результаті заборони діяльності букмекерських компаній в Україні в 2009 р. діяльність "Парі-Матч" опинилася поза законом. Проте їй вже тоді вдалося обійти заборону бізнесу, пов'язану зі ставками, шляхом реєстрації їх як лотереї Тото (на сайті Верховної Ради України наводиться відповідний термін: Лотерея тото — лотерея, переможці в якій визначаються залежно від вгадування результатів випадкових подій у різних видах професійних і (або) аматорських змагань, включених до опублікованої програми тиражу лотереї). Детальніше — у матеріалі видання "Коментарі". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!